3 redenen waarom conditiesport populair is

high intensity trainingLaat ik beginnen met de opmerking zoals deze al eerder op deze website is gemaakt dat afvallen niet alleen draait om meer bewegen. Om af te vallen moet je gezond en/of minder eten, voldoende bewegen en voldoende rust nemen.

In dit artikel ga ik verder in op conditiesport en waarom dit zo populair is. Verder de vraag of je zou moeten kiezen voor duursport of juist kort en intensief en hoe dit kan bijdragen aan gewichtsverlies. Ben je juist op zoek naar andere informatie, tips en trucs over gezonder eten of producten die jou kunnen helpen bij het afvallen? Lees dan op goedkoopsnelafvallen.nl alles over afslanken.  Nu eerst de drie redenen waarom duursport eigenlijk populair is.

Waarom is duursport populair?

De drie belangrijkste redenen waarom mensen kiezen voor duursport zijn wat mij betreft:

  1. Positieve afleiding. Sporten zorg ervoor dat je hoofd helemaal leeg wordt. Je hoeft even helemaal nergens aan te denken waardoor je positief afgeleid wordt. Vaak ervaar je dan ook een erg voldaan gevoel als je na het sporten lekker onder de douche bent geweest en plaats neemt op de bank.
  2. Willen afvallen. De praktijk leert dat wanneer je kiest voor een conditiesport je gaat afvallen als je andere eet- en leefgewoonten gelijk blijven. Zoals je al eerder kon lezen op deze site is vooral de combinatie van kracht- en conditietraining, minder en gezonder eten goud waard als je wilt afvallen. Alle elementen zijn van belang. Elke avond hardlopen maar jezelf overdag volstoppen met ongezond eten zal geen effect hebben.
  3. Motivatie. Sporten zorgt voor een positief gevoel waardoor je ook meer gemotiveerd raakt om gezonder te gaan leven. Je wordt bewuster van je lichaam en gaat meer nadenken over voeding en een gezonde levensstijl.

Duursport of juist kort en intensief

Uit wetenschappelijke onderzoeken (zoals: Felsing , Brasel ,1992 – Fatouros, Kambas, 2005) blijkt dat korte intensieve trainingen effectiever zijn dan lange trainingen met een lagere intensiteit. Het blijkt dat interval trainingen met hoge intensiteit je stofwisseling sneller maakt, je snel vet gaat verbranden, positief effect heeft op je conditie en kracht. Verder ben je vaak minder tijd kwijt.

Niet voor niets dat de insanity workout een perfect middel is om af te vallen of je conditie een flinke boost te geven. Niet alleen minder fitte mensen zouden dit moeten doen maar ook voor fitte mensen kan het een enorme verbetering van kracht en fitness opleveren. Een voorbeeld uit mijn eigen omgeving: De linksback van een voetbalelftal. Hij traint 2 keer in de week en speelt elke week een wedstrijd en heeft een goede basisconditie. Hij heeft de insanity workout gevolgd en gedurende deze training viel het iedereen op dat hij werkelijk veel sneller is geworden en ook krachtiger was in de duels. Een opmerkelijk verschil en des te leuker omdat iedereen in het begin wat lacherig deed dat hij een dergelijk programma volgde.