De buik trainen met buikspieroefeningen

Iedereen heeft wel eens buikspieroefeningen gedaan, er zijn helaas maar weinig mensen die er echt van profiteren. Het gaat bij de uitvoering vaak helemaal mis, je kunt meer fout doen aan buikspieroefeningen dan je verwacht. Het heeft me verbaasd hoe effectief buikspieroefeningen zijn als je ze op de juiste manier uitvoert, graag deel ik mijn bevindingen.

Stap voor stap buikspieroefeningen

Ga rustig op de grond liggen, houd je knieën in een hoek gebogen. Jouw handen plaats je achter je hoofd, vanaf dat moment kan de buikspieroefening van start gaan. Je spant jouw buikspieren aan voor je start en brengt dan de jouw borst naar de knieën. Span de buikspieren hard aan tijdens het uitvoeren van de oefening en forceer de nek niet.

Jouw ademhaling is ook een belangrijk onderdeel om buikspieroefeningen effectief uit te voeren. Wanneer je de buikspieren aanspant, adem je uit. Wanneer je de buikspieren ontspant, adem je in. De buikspieren kun je op deze manier gemakkelijker aanspannen, je merkt dat de buikspieroefeningen een groter effect op jouw lijf hebben.

Regelmatig en intensief buikspieroefeningen doen

Ik heb geleerd dat je regelmatig en intensief moet trainen om de buik strakker te krijgen. Doe jouw buikspieroefeningen minimaal zes keer per week om snel resultaten te bereiken. Je merkt dat de buikspieren gemakkelijker herstellen en dat het niet nodig is om de buikspieren veel rust te geven. De buikspieren staan bijna in contact met ons totale lichaam, waardoor de spiergroep extra getriggert moet worden. Alleen intensief trainen geeft je uiteindelijk de resultaten waarop je hoopt. De training hoeft niet lang te duren, maar moet intensief en regelmatig terugkomen.

Het is in het begin misschien moeilijk om de discipline vast te houden die je hiervoor nodig hebt, maar de tijd die je kwijt bent aan het trainen van de buikspieren is vrij gering. Een training van ongeveer 5 minuten per dag is meer dan genoeg om de buikspieren goed te trainen en strak te krijgen. Zes keer per week trainen, betekent een totale training van 2 uur per maand om tot een strakke buik te komen.

Buikspieroefeningen en aanvullende oefeningen

Maak een schema voor jezelf dat je iedere dag herhaalt. Zorg ervoor dat jouw training steeds iets zwaarder wordt, op deze manier blijf je jouw lichaam trainen en groeien de spieren continue aan. Combineer buikspieroefeningen met andere vormen van training om sneller effect te behalen. Jouw buikspieren staan in contact met de rest van jouw lichaam, de buikspieren zullen groeien wanneer je ook andere spieren gaat trainen. Fitness oefeningen zijn het gemakkelijkst om mee te starten. Je kunt fitness oefeningen thuis doen of je kunt een abonnement bij jouw lokale fitness nemen om de verschillende spiergroepen aan te pakken. Beperk je niet tot buikspieroefeningen alleen en probeer het te combineren met andere oefeningen om sneller resultaat te behalen. Ik heb zelf snel resultaat behaald met de combinatie van deze twee en ik hoop dat dit bij jou ook het geval zal zijn!