Hoge bloeddruk en sporten

Een hoge bloeddruk doet zich bij enorm veel personen voor. Een hoge bloeddruk is de doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Het is het gevolg van het feit dat we steeds meer welvarend worden. Vroeger kwam hoge bloeddruk niet regelmatig voor bij personen. Men ondervindt steeds makkelijker een hogere bloeddruk door de toevoegingen in ons eten. Sporten heeft een goede invloed op de bloeddruk en dan vooral duursporten. Na een training is de bloeddruk verlaagd. Sporten met een insanity workout heeft verschillende voordelen waaronder een goed effect op de bloeddruk.

Hoe werkt het?

Bloeddruk die tijdelijk verhoogd is door stress of door een aandoening is niet altijd een probleem, maar hoofdzakelijk de lange termijn aandoeningen zijn het probleem. De cirkel is moeilijk op te lossen bij een hoge bloeddruk. Je kunt een hoge bloeddruk vergelijken met een auto die niet loopt zonder benzine. De bloedvaten worden vernauwd, de druk hoger, er wordt veel beschadigd en tenslotte zegt het lichaam een keer; het is genoeg zo. Het lichaam houdt er tenslotte een keer mee op. Een te hoge bloeddruk staat ook wel bekend als de “stille moordenaar”.

Wat is er te doen aan een hoge bloeddruk?

Sporten helpt tegen een hoge bloeddruk. Een insanity workout zorgt ervoor dat je sneller vet verbrand waardoor je minder kans hebt op verschillende aandoeningen. Het is belangrijk dat je let op het eten en de bovendruk op circa 120 á 130 en de onderdruk op circa 80 á 90 houdt. Bij een te hoge bloeddruk is een bloeddrukverlaging noodzakelijk. De bloeddruk kan door medicijnen of door de levensstijl aanpassen minder worden. Met roken stoppen is een goede maatregel om de bloeddruk te verminderen. Sporten is zoals gezegd ook belangrijk. Dit zal niet enkel resulteren in een minder hoge bloeddruk maar ook de lengte van het leven verlengen.