Hulp bij een goede workout

Een goede workout kan je helpen om in toptempo gewicht te verliezen en spiermassa te kweken. Daarbij bouw je ook nog eens conditie op. Dat alles maakt het dat een workout ervoor zorgt dat je in rap tempo meer van jezelf kunt vergen en dat is een groot voordeel. Mensen die een workout uitvoeren zitten vaak lekkerder in hun vel en voelen zich gelukkig. Maar wil je nog meer uit je workout halen? Is het je doel om effectief vet te verbranden en af te vallen? In dat geval kan het helpen om een keuze te maken tussen een crash dieet en een verantwoord dieet.

Wat is een crash dieet?

Diëten die het gemunt hebben op ‘snel vet verbranden’ en ‘snel afvallen’ zijn vaak crash diëten. Je herkent ze aan kreten als ‘binnen 5 dagen op gewicht!’ of ’10 kilo per week afvallen’. Het zijn diëten die je inderdaad op korte termijn helpen af te vallen. Voorbeelden zijn het yoghurtdieet en het ziekenhuisdieet. Maar wat deze diëten ook gemeen hebben is dat ze je op den duur helemaal niet helpen om gewicht te verminderen. Sterker nog: ze helpen je eerder weer aan te komen. Want als je eenmaal gestopt bent met een crash dieet en je normale eetpatroon weer bent gaan volgen, kom je vaak in snel tempo weer aan. Dat heeft ermee te maken dat je met een crash dieet nauwelijks calorieën binnenkrijgt. Niet gek dus dat je snel afvalt. Wat je echter niet over het hoofd moet zien is dat je met een dergelijk dieet niet alleen vet verbrandt, maar ook spiermassa en veel vocht verliest. Dat speelt allemaal mee in het verliezen van gewicht, maar bevorderlijk voor de aanmaak van nieuwe spiermassa is het allerminst. Aangeraden wordt dan ook om, als je van plan bent op korte termijn veel af te vallen, niet te kiezen voor een crash dieet, maar voor een meer blijvend dieet.

Een effectief dieet volgen

Je kunt een effectief dieet volgen door gewoon voldoende gezond te eten. Laat frisdranken en alcohol vaker staan en eet niet al te vet, maar ook niet te vetarm. Zoek de balans. Wil je meer hulp? Overweeg dan het volgen van bijvoorbeeld een eiwitdieet. Een eiwitdieet zit boordevol eiwitten en die helpen juist weer om je spiermassa te doen toenemen. Eiwitrijke voeding zijn onder meer vis en vlees, maar ook zuivel en bepaalde groenten en fruit zitten boordevol eiwitten. Wat ook vaak gebeurt is dat sporters voor het sporten een blikje vis opentrekken, omdat dit ervoor zorgt dat de eiwitten razendsnel door de spiermassa worden opgenomen en worden omgezet in nog meer spiermassa. En het zal je vast niet vreemd in de oren klinken dat spiermassa er van zichzelf al voor zorgt dat vet geen kans krijgt. Je valt dus min of meer vanzelf af als je maar veel eiwitten eet en een goede workout volgt.

Conclusie

Ben je fanatiek bezig met een workout? Dan kan het helpen om aanvullend een gedegen dieet te volgen. Laat in ieder geval een crash dieet achterwege, want die zal op den duur niet helpen om af te vallen en is zelfs schadelijk voor je spiermassa.