Insanity training

Wat is insanity training precies was bij mij de eerste vraag die opkwam toen ik er voor het eerst van hoorde. Is de insanity training methode vergelijkbaar met andere programma’s? Na zelf de uitdagen aan te zijn gegaan kan ik hier een volmondige NEE op zeggen. Het insanity programma is een unieke manier van trainen die in principe door iedereen gedaan kan worden, maar alleen door de echte doorzetters afgerond wordt.

Insanity training

De naam van deze trainingsmethode (Insanity) verklapt al een groot deel van de inhoud: het is alleen voor de echte doorzetters. Het 60-dagen op cardio gebaseerde Insanity programma omvat 10 workout Dvd’s met maar één doel voor ogen: U tot het uiterste pushen met hoge intensiteit aerobe en anaerobe intervaltraining. Veel van de trainingen volgen dezelfde formule: hoge intensiteit oefeningen voor 3 minuten, gevolgd door 30 seconden rust. Na 3 minuten Insanity Training is 30 seconden echter lang niet genoeg tijd om te herstellen. Echter deze zeer korte hersteltijd in combinatie met zulke hoge intensiteit van de training zorgen voor de optimale vetverbranding en een zeer uitdagende training. Het programma omvat ook een basis voeding plan (niet beoordeeld) en een kalender om de 60 dagen op af te kunnen tellen.

Insanity Programma

In de eerste 30 dagen van de Insanity training worden er 6 cardio workouts per week gedaan. Elk van deze Insanity trainingen combineert de volgende elementen: Plyometrics, kracht en weerstand, pure cardio en circuits, samen met de basis workouts. De laatste 30 dagen van het Insanity programma volgt hetzelfde schema alleen worden de trainingen nu moeilijker. Zo gaat zowel de tijd als de intensiteit omhoog. Hoewel elke dag de specifieke focus op een ander onderdeel ligt volgen veel trainingen dezelfde indeling: 3-5 hoge intensiteit oefeningen op rij voor 3 minuten, 30 seconden rust waarna de serie weer herhaald wordt voor een totaal van drie keer. De trainingen worden geleid door Shaun T, een motiverende instructeur. Daarnaast staat de sportschool vol met sporters die samen met jou alle opdrachten uitvoeren. Je staat er dus zeker niet alleen voor! Voor de precieze indeling per workout verwijs ik u graag door naar de pagina: Insanity workout dvd.