Insanity workout ervaringenU bent echt niet de enige persoon die aan het twijfelen is geweest om te starten met Insanity. Op het internet zijn vele mensen te vinden die ook gestart zijn met de meest extreme workout die er te vinden is. Vele van deze mensen houden hun progressie bij doormiddel van het delen van hun Insanity workout ervaringen. Wij van Insanity-workout.eu houden al deze Insanity workout ervaringen goed in de gaten en hebben voor u de voornaamste voor- en nadelen van Insanity op een rijtje gezet. Daarnaast hebben we aan mensen die hun Insanity workout ervaringen gedeeld hebben gevraagd of ze nog tips hebben voor mensen die net beginnen. Al deze tips zijn onder aan deze pagina te vinden.

Insanity workout ervaringen: De voordelen en nadelen

Voordelen

 1. Een goed gestructureerd programma – Het beste programma is geselecteerd, compleet met een kalender van de geplande trainingen. Het enige wat u dus nog hoeft te doen is de juiste dvd aanzetten en beginnen!
 2. Effectief – Tijdens de trainingen worden er extreem veel calorieën verbrandt door de hoge intensiteit interval training. Daarnaast zorgt de hoge intensiteit dat u makkelijker uw grenzen kan verleggen. Zo krijg je erg veel gedaan in een korte periode van tijd.
 3. Gemakkelijk te volgen – Qua intensiteit zijn de trainingen vaak zwaar, maar de bewegingen zijn allemaal voor iedereen makkelijk uit te voeren. Als er toch iets moeilijkere bewegingen gedaan moeten worden, geeft de instructeur vaak ook altijd een makkelijkere variant waarmee dezelfde spieren getraind worden. Daarnaast is voor geen enkele oefeningen iets van apparatuur of gewichten nodig.


Nadelen

 1. Hoge impact – Het merendeel van de oefeningen zijn hoge impact en erg intens hierdoor is de kans op blessures groter dan bij een rustige workout. Het is dan ook ten alle tijden belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. De instructeur Shaun T benadrukt dan ook erg vaak dat een goede houding ten alle tijden noodzakelijk is. Kan je de oefening door vermoeidheid niet meer goed uitvoeren? Neem dan even rust. De meeste Insanity workout ervaringen benadrukken ook dat dit geen schande is, maar dat erg veel mensen dit doen!
 2. Geen Krachttraining – Insanity workout ervaringen benadrukken dat de workout per definitie een op cardio gebaseerd programma is. Er komt dus vrij weinig kracht training aan te pas. Dit is op zich ook best logische aangezien het om hoge intensiviteit training gaat, dit is met kracht bijna niet veilig te doen. Daarnaast is het lastig om zo snel van krachttraining te herstellen. Ook is het programma gebaseerd op afvallen, niet op spieren ontwikkelen.

Insanity workout ervaringen: Tips

Eigenlijke alle Insanity workout ervaringen op het internet zijn het erover eens dat tip 1 een hele duidelijke is: Bereid je mentaal voor op hevige spierpijn in de eerste week. Door de vele oefeningen wordt elke spier in uw lichaam aangepakt. Uit persoonlijke ervaring kan ik vertellen dat de spierpijn vooral in de benen gaat zitten. Lees bijvoorbeeld eens de ervaring van Evelyn op Stylespy.nl

Vier tips om spierpijn te voorkomen of te verlichten:

 1. Doe de stretch oefeningen bij elke workout goed mee! Zet desnoods de dvd even op pauze om de juiste houding aan te nemen. Goed stretchen kan veel spierpijn voorkomen!
 2. Ga gedurende de eerste week na de workout 10 minuutjes lopen. Hierdoor kunnen je spieren beter ontspannen en herstellen.
 3. Als je al spierpijn hebt, slaap dan met je benen 10 cm omhoog.
 4. Zorg dat je genoeg water drinkt, en met genoeg wordt meer dan een paar glazen per dag bedoelt.


Zes tips voor tijdens de workout:

 1. Je gaat zweten als nooit tevoren, zorg dat je handdoeken klaar hebt liggen!
 2. Zet de workout niet op pauze. Als je buiten adem bent, neem een moment om te herstellen, terwijl de training doorgaat.
 3. Sla geen enkele workout van het schema over. Dit zal ervoor zorgen dat je dit in de toekomst vaker te doen. Door ten alle tijden je oefeningen te doen zal het steeds minder moeite gaan kosten om het ook gewoon op momenten te gaan doen als het eigenlijk niet uitkomt.
 4. Plan je week goed.Als je weet dat je op een dag geen tijd hebt na het werk om uw training te doen, doe het dan vóór het werk. Er zijn dagen geweest dat ik mijn workouts om 5:00 ochtends of 22:00 avonds deed.
 5. Toch gaat vaak niet alles volgens plan. Mocht je toch een workout missen, ga dan de volgende dag gewoon door met je workout en doe de gemiste workout op de rustdag (zondag)
 6. Schaam je niet om aan mensen om je heen te vertellen dat je thuis met Insanity bezig bent. Mensen om je heen zullen je helpen je gemotiveerd te houden. Je wil tenslotte niet moeten zeggen dat je gestopt bent! You can do it!

Zeven tips over voor de beste resultaten:

 1. Door de vele trainingen zal je vet gaan verbranden, echter train je ook veel spieren. Hierdoor zal vet in spieren veranderen. Baseer je resultaten dus niet op je lichaamsgewicht, spieren wegen immers zwaarder dan vet. Uiteindelijk wil iedereen toch gewoon een strak lichaam en maak gewicht eigenlijk niet uit.
 2. Bekijk de resultaten aan het einde van de insanity workout. Verwacht niet dat alles veranderd na een nacht slapen. Heb geduld, blijf werken, en na een tijd ga je vanzelf veranderingen zien!
 3. Verberg uw weegschaal en houd het verborgen. Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken: lichaamsgewicht is niet belangrijk, we willen vet verlies!
 4. Overwerkte spieren kunnen tijdelijk water vasthouden om te herstellen. Hierdoor is het mogelijk dat je lichaamsgewicht tijdelijk omhoog gaat. Dit benadrukt maar weer dat lichaamsgewicht niks zegt, kijk er dan ook niet naar!
 5. Schaf een lichaamsvet meter aan. Hiermee kan het vetpercentage van je lichaam gemeten worden. In deze resultaten zijn we echt geïnteresseerd! Hoeveel vet is al in spier veranderd? Lichaamsvetmeters zijn bijna overal te krijgen. Voor het gemak hebben wij alvast de beste aanbieders voor u op een rijtje gezet:
  AanbiederVerzendingLevertijdBeoordelingPrijs
  Lichaamsvetmeter bol.comGratis vanaf €20,-Binnen één dagDe hoogste score door onze klanten!Vanaf € 19,65 Bezoek
  fitnessmerkenGratis vanaf €75,-Binnen één dagDe hoogste score door onze klanten!Vanaf € 6,90 Bezoek
 6. Verwacht niet te veranderen van zwaarlijvig tot zeer gespierd in slechts 60 dagen. Wees realistisch en ben blij met elke verandering, hoe klein of groot deze ook is. Insanity is een erg effectieve workout, maar het kan geen wonderen doen!
 7. Zelfs als de resultaten tegenvallen, maar je toch bent veranderd door bijvoorbeeld gezondere eetgewoonten, ben je al een winnaar! De resultaten zullen dan ook vanzelf komen. Het lichaam heeft gewoon vaak tijd nodig om te veranderen, maar dan je best kan je niet doen!