Shaun T insanityShaun Thompson (geboren op 2 mei 1977), beter bekend als Shaun t insanity, is een fitness instructeur en choreograaf. Shaun T is het meest bekend van zijn twee fitness programma’s voor in huis Insanity en Hip-Hop abs.

Zijn leven en carrière

Shaun T is geboren in Deptford, New Jersey en groeide op met American football, honkbal en atletiek. Daarnaast heeft Shaun T zijn bachelor in Sport Science gehaald op de Rowan University. Nadat hij tijdens zijn studie 25 kilo aan was gekomen begon zijn interesse in fitness. Momenteel woont hij in New York.
Shaun T begon zijn carrière als gezondheids-en fitness-specialist / personal trainer en gezondheid programmamanager bij Wyeth, een multinationale farmaceutische onderneming. Daarnaast werkte hij nog als fitness instructeur bij een aantal andere fitness ketens. Toen Shaun T nog maar 21 was begon hij met dansen op de universiteit. Dit was destijds een verplicht vak tijdens zijn minor Sports Science. Toen bij afgestudeerd was aan de Rowan universiteit, verhuisde hij naar Los Angeles om te werken als choreograaf, danser en trainer. Zijn eerste professionele werk als danser was voor Mariah Carey. Terwijl Shaun T een erg populaire fitness-klasse op Equinox Fitness aan het geven was werd hij benaderd door vertegenwoordigers van Beachbody om een demo in te dienen voor een workout video

Shaun T Hip Hop Abs

Shaun T’s eerste fitness programma werd door het bedrijf Beachbody in 2006 uitgebracht. De training had een sterke focus op het trainen van de buikspieren op zoveel mogelijk manieren. De training werd verkocht door commercials op tv en kwam tezamen met een voedingsplan, trainingskalender en 24-uurs online ondersteuning. In 2007 was Hip-Hop-Abs de best verkopende workout video in de Verenigde Staten. Meer informatie over het Hip-Hop-Abs programma kan u vinden op onze pagina: Hip-Hop-Abs.

Shaun T Insanity workout

In 2009 introduceerde Shaun T samen met het fitnessbedrijf Beachbody een nieuwe serie: Shaun T Insanity workout. Deze workout is gefocused op afvallen en maakt gebruik van intensiever high impact training. Meer informatie over het Shaun T Insanity workout programma kan u vinden op onze pagina: Insanity training en Insanity workout DVD.