Voor elke workout de juiste gear en kleding.

Aan welke soort workout je ook deelneemt er zijn een paar basis elementen die belangrijk zijn tijdens een workout. Of je nu meedoet met bootcamp lessen, gaat hardlopen, crossfitten of zelfstandig in de sportschool bezig gaat. Een goede workout vergt wat voorbereiding van dingen die je nodig hebt tijdens het sporten.

Je kan het zo gek maken als je zelf wilt.

De laatste 2 decennia is er veel veranderd in onze maatschappij op het gebied van sport. Ten eerste is het heel toegankelijker geworden voor iedereen. Er zijn veel meer sporten dan 10 tot 20 jaar geleden. Denk maar aan crossfit of de bootcamp lessen. Deze bestonden enkele jaren geleden nog niet eens.

Daarmee is er ook een ware sportcultuur ontstaan waar je ver in kunt gaan. en soms zelfs doorslaan. Belangrijk om te weten is dat sporten goed voor lichaam en geest is. Toch zijn er ook nadelen. Het nadeel van sport zit hem vooral in het ‘teveel sporten’ ze zeggen weleens: hardlopers zijn doodlopers. Hiermee bedoelen ze niet dat hardlopen slecht voor je is. Maar dat mensen dit vaak overdrijven en dus te veel hardlopen of sporten.

Dit kan op lange termijn slecht zijn voor je hart waardoor er veel mensen wereldwijd sterven aan een hartaanval door te veel en te zwaar sporten. Zolang je weet waar je mee bezig bent, zoals het beoefenen van een sport op professioneel niveau. Of recreatief sporten om je gezondheid en geest in balans te houden is juist hartstikke goed.

Een sportcultuur.

De laatste 2 decennia is het aantal mensen dat op wat voor manier dan ook aan sport doet explosief gestegen. Helaas nog steeds niet genoeg want het aantal mensen met diabetes stijgt nog steeds iedere jaar. Maar we zijn op de goede weg wat betreft beweging. Het is een stukje bewustwording en hoe meer mensen dit doen, hoe meer er volgen.

Ook vanuit het bedrijfsleven wordt sporten steeds meer en meer gesteund. Bedrijven organiseren of doen vaak collectief mee aan verschillende sportwedstrijden zoals marathons en voetbalcompetities. Dan zijn er steeds meer bedrijven die een abonnement of nog beter een sportruimte beschikbaar stellen aan hun personeel.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat dit de werkprestaties flink verbeterd en bedrijven er dus gebaat bij zijn dat hun personeel lichamelijk en geestelijk in conditie zijn.

De markt speelt hier op in.

Zoals je leest sporten we steeds meer en wanneer je om je heen kijkt. Zie je ook ontzettend veel mensen hardlopen, wielrennen of andere sporten doen. Ook de zakelijke markt speelt hier graag en goed op in. Het blijft tenslotte altijd een kwestie van vraag en aanbod. Zo zie je dat het aantal winkels zowel fysieke winkels als online webwinkels dat in sportkleding en sportartikelen verkoopt ook flink is toegenomen. Tegenwoordig heb je ook veel meer specialisatie winkels die zich bijvoorbeeld alleen maar richten op hardloopschoenen zoals Run2day, of winkels die zich richten op een van de nieuwste sporten het obstacle racen (OCR) waar je tegenwoordig zelfs een OCR sportbond voor hebt.

Sportkledingwinkels.

Hoewel Perrysport het 2 jaar geleden nog erg zwaar heeft gehad en er sprake was van een faillissement komen er steeds meer sportwinkels bij. Perrysport had gewoon een verkeerd beleid en investeerde te weinig in online marketing. Bedrijven die dat wel doen, neem bijvoorbeeld een Plutosport zijn tegenwoordig erg succesvol.

Plutosport richt zich niet alleen op een sport maar verkoopt van alles op het gebied van sport. We zijn in Nederland soms een beetje doorgeslagen en lijkt het er soms op dat we onze sportkleding soms belangrijker vinden dan de sport zelf en de techniek van de sport. Wanneer we besluiten om te sporten schaffen we een hele sport garderobe aan en vaak gebruiken we die maar kort omdat veel mensen de sport niet volhouden door bijvoorbeeld blessures.

Niet alleen de kleding die je tegenwoordig voor elke sport kunt kopen, en soms zelfs nog gericht op bepaalde oefeningen. Maar ook de accessoires zoals hartslagmeters, GPS horloges, Smartwatches zoals een Apple watch met sportfuncties en de TomTom Cardio worden als warme broodjes verkocht. Wanneer je dit soort artikelen wilt aanschaffen raad ik je aan om bij Plutosport of een gelijkwaardige winkel te kijken. Deze hebben namelijk echt alles op het gebied van sport. Nog beter is om even hier te kijken voor een toffe korting: https://bespaardeals.nl/plutosport

Eerst de sport dan de kleding.

Ik ben zelf veel praktischer en vind dat mensen eerst de sport moeten proberen voordat ze allerlei dure sportkleding gaan aanschaffen. De basis zoals een korte broek, sportschoenen en of een trainingsbroek / joggingbroek heeft iedereen wel in huis. Een simpel t-shirt is voldoende om meet te gaan sporten. Probeer daarom eerst een paar keer een sport uit voordat je allerlei dure kleding aanschaft

Daarnaast zul je ook goed moeten kijken naar wat je nu echt nodig hebt en wat niet. Het is makkelijk om je te laten verleiden tot het kopen van sportsokken, zweetbandjes, en allerlei andere speciale hulpmiddelen en accessoires. Denk goed na of je het wel echt nodig hebt en laat je niet verleiden door de mooie aanbiedingen of de verkoop praatjes.